Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Umanistii sunt nemultumiti ca PSD nu le-a trimis in timp util textul protocolului. "Un document de o asemenea complexitate care consfinteste o alianta intre doua formatiuni nu se poate incheia in pripa" - a spus presedintele PUR.

Umanistii insista ca noul protocol sa prevada in mod clar ca vor avea grupuri parlamentare proprii la Senat si Camera Deputatilor, lucru pe care nu l-au obtinut pana acum in tratativele bazate pe vechiul document de colaborare.

Secretarul general al partidului de guvernămînt Dan Materi Agaton spune, însă, că Protocolul privind prelungirea alianţei politice dintre PSD şi PUR va fi semnat după vacanţa parlamentară. Pînă atunci, negocierile privind încheierea alianţei politice vor continua - spune reprezentantul PSD.



Dar preşedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu a declarat ieri că în timpul parteneriatului de guvernare, "PSD s-a comportat ca un partid mamut, partid stat, care are partener, dar nu îl consultă, nu îl implică".

"Am trăit un sentiment jenant pe care noi l-am suportat greu" - a spus liderul PUR precizînd că Partidul său refuză să semneze noul protocol de colaborare cu PSD din motive de lipsă de loialitate din partea PSD.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG