Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Curtea Constituţională a decis că această ordonanţă ordonanţă nu respectă Constituţia, întrucât Guvernul nu avea voie să modifice o lege organică printr-o ordonanţă şi a retrimis-o la Parlament pentru reexaminare.

Ordonanţa a fost adoptată la sfârşitul lunii iunie de Camera Deputaţilor şi de Senat şi prevede că taxa pentru serviciile publice radio-tv trebuie plătită şi de cei care nu au aparate de radio şi televizoare. La Camera Deputaţilor, parlamentarii opoziţiei nu au participat la vot în semn de protest faţă de această prevedere. Ulterior, deputaţii PD şi PNL au sesizat Curtea Constituţională în privinţa acestei ordonanţe.

Mai mulţi experţi în drept constituţional au declarat pentru Europa Liberă că din cauza unui viciu constituţional ordonanţa continuă să producă efecte chiar dacă este declarată neconstituţională. Iar oamenii vor trebui în continuare să o plătească, indiferent dacă au sau nu aparate de radio sau de televiziune. 22 la sută dintre romani nu au astfel de aparate, conform unui sondaj comandat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG