Linkuri accesibilitate

Reuniune a Comisarilor UE la Roma


Premierul Silvio Berlusconi va încerca astăzi să impună bune auspicii pentru preşedinţia UE pe care o asigură Italia după scandalul provocat de declaraţiile sale din parlamenatul de la Strasbourg unde Berlusconi a comparat un parlamentar german cu un gardian al lagărelor de concentrare naziste.

Capitala Italiei găzduieşte azi o reuniune a comisarilor europeni, la o zi după ce cancelarul german Gerhard Schroeder a anunţat că Berlusconi şi-a exprimat regretul pentru cele petrecute la Strasbourg şi că guvernul de la Berlin consideră incidentul închis.

Şeful guvernului italian a prezentat miercuri în faţa parlamentarilor europeni de la Strasbourg programul pentru perioada în care ţara sa asigură preşedinţia forului comunitar. În cadrul interpelărilor care au urmat discursului respectiv, parlamentarul german Martin Schultz s-a referit între alte la scandalul în care Berlusconi este acuzat de dare de mită.

Premierul italian a produs stupoare, răspunzînd că lui Martin Schultz i s-ar potrivi perfect rolul de gardian într-un lagăr de concentrare. După un schimb de replici pe canale diplomatice, în cele din urmă Berlusconi a declarat că remarcile sale au fost greşit înţelese.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG