Linkuri accesibilitate

Incidente armate în Irak soldate cu rănirea a 10 militari americani


Insurgenţi neidentificaţi au atacat cu o grenadă reactivă un convoi american în centrul Bagdadului, într-unul din atacurile care s-au soldat astăzi în Irak cu rănirea a zece soldaţi americani. Un ofiţer american a declarat că potrivit “unor rapoarte preliminare”, trei soldaţi americani au fost răniţi şi un irakian a fost ucis în atacul asupra convoiului militar la Bagdad.

În localitatea Ramadi, la circa 100 de kilometri vest de Bagdad, un convoi de două vehicule a declanşat un dispozitiv exploziv. Potrivit oficialităţilor militare, şase soldaţi americani au fost răniţi în urma exploziei. Într-un alt incident, un trăgător izolat a deschis focul asupra unei patrule în Bagdad, rănind un soldat. Oficialităţile militare spun că soldaţii americani au ripostat, omorîndu-l pe agresor şi rănind un băiat care era împreună cu acesta.

Ministrul britanic de externe Jack Straw a declarat astăzi că situaţia de securitate din Irak s-a îmbunătăţit, în ansamblu, faţă de acum două luni, dar “rămîne încă un drum lung de parcurs”.
XS
SM
MD
LG