Linkuri accesibilitate

Apariţia la două posturi tv arabe a fostului ministru irakian al informaţiilor


Fostul ministru irakian al informaţiilor Mohamed Saeed Al Sahaf a revenit în atenţia publică, după ce dispăruse în ultimele zile ale conflictului. În interviuri la două televiziuni arabe, al Arabiya din Dubai şi TV Abu Dhabi, al Sahaf a spus că s-a predat de bună voie trupelor americane la Bagdad, care l-au interogat şi ulterior l-au eliberat. Versiunea sa nu este confirmată de oficialităţile americane.

În ce priveşte relatările sale despre succesele irakiene întimpul războiului, Al Sahaf a spus că el nu făcea parte din “conducerea irakiană” şi că nu făcea decît să transmită informaţiile limitate pe care i le furnizau comandanţi irakieni.

Fostul ministru al informaţiilor, care nu s-a aflat pe lista americană a celor 55 cei mai căutaţi lideri irakieni, a mai spus că nu are nici o informaţie despre locul unde s-ar putea afla Saddam Hussein şi alţi foşti lideri irakieni.

Al Sahaf a rămas de neuitat pentru mulţi, în special prin afirmaţia sa că trupele coaliţiei se află la 100 de kilometri de capitala irakiană, în timp ce, la televizor, soldaţii americani puteau fi văzuţi deja în Bagdad.
XS
SM
MD
LG