Linkuri accesibilitate

Ministerul Culturii de la Chişinău acuzat de implicare în traficul cu femei


Două persoane au sesizat Centrul pentru Prevenirea Traficului de Femei din Republica Moldova că Ministerul Culturii ar fi implicat în trafic de persoane. În primul caz, directorul unei trupe de dansatori a refuzat să plece în străinătate cu trupa sa după ce, potrivit lui, responsabili de la minister au încercat să-i treacă pe lista dansatorilor persoane necunoscute, care ar fi putut ulterior ramâne nelegitim in străinătate.

În ce de-al doilea caz, la Centru a telefonat o tânără pe care au încercat să o vândă în străinătate persoane necunoscute. Tânăra a spus că a plecat peste hotare prin intermediul unei firme turistice, în baza unei liste aprobate de Ministerul Culturii.

Solicitat de Europa Liberă, ministrul Culturii, Veaceaslav Madan a recunoscut faptul că au fost vândute în străinătate sute de fete, care treceau în acte drept artiste. Totodată el a ţinut să accentueze că angajaţii ministerului nu sunt implicaţi în nici un fel în traficul cu oameni. Potrivit lui, firmele turistice care asigurau plecarea peste hotare a unor pretinse artiste, au obţinut diplome sau certificate false, cel mai probabil de la Colegiul de Coregrafie, iar listele de persoane nu erau aprobate de Ministerulul Culturii.
XS
SM
MD
LG