Linkuri accesibilitate

Adrian Năstase la Kuweit City: fază de reconsiderare a politicii externe a României


Politica externă a României va intra într-o nouă fază de reconsiderare, după ce pînă acum a fost aproape strict continentală şi transatlantică - a declarat premierul Adrian Năstase, în cadrul unei întîlniri cu ambasadorii români din statele din Orientul Mijlociu, desfăşurată în Kuwait City.

"În acest context trebuie înţeleasă şi vizita în China şi cea de astăzi din Orientul Mijlociu, a spus Năstase, adăugînd că s-au dat semnalele politice necesare pentru dezvoltarea relaţiilor cu statele din această regiune, în care România ar vrea să devină o prezenţă activă".

Premierul român s-a aflat, luni şi marţi, într-o vizită oficială în Liban şi Kuwait pentru a analiza modalităţile de dezvoltare a relaţiilor economice bilaterale şi pentru a promova interesele României privind participarea la reconstrucţia Irakului.

Potrivit agenţiei Mediafax, în urma discuţiilor cu autorităţile kuwaitiene, Năstase a declarat că statul arab ar putea acorda României un credit în valoare de 120 milioane de dolari pentru reabilitarea unor drumuri naţionale şi judeţene din zona de nord a ţării.

De asemenea, premierul a precizat că un proiect discutat cu oficialii statului arab se referă la o posibilă implicare a firmelor din România în construirea unei căi ferate care să lege Kuwaitul de Irak.
XS
SM
MD
LG