Linkuri accesibilitate

Achitarea guvernatorului Băncii Naţionale Franceze


Preşedintele Comisiei Europene, Romano Prodi a declarat că achitarea, de către un tribunal de la Paris, a Guvernatorului Băncii Naţionale Franceze, Jean-Claude Trichet care fusese judecat sub acuzaţia de contabilitate frauduloasă - va grăbi succesiunea la conducerea Băncii Centrale Europene.

În conformitate cu un acord încheiat în anul 1998, luna viitoare, cînd expiră mandatul actualului preşedinte al Băncii Centrale Europene, olandezul Wim Duisenberg, funcţia acestuia urmează să fie preluată de francezul Trichet.

Guvernul francez a anunţat astăzi că îşi va reafirma sprijinul pentru candidatura lui Trichet la preşedinţia băncii centrale a Eurozonei, la apropiatul summit al Uniunii Europene, de la Salonic.

Jean Claude Trichet a fost judecat pentru complicitate în darea publicităţii a unor rapoarte contabile de natură să inducă în eroare ale Băncii Credit Lyonnais, la începutul anilor 1990. La acea dată, Trichet era şeful unui departament al Ministerului de Finanţe care monitorizează activităţile companiilor proprietate a Statului - categorie din care făcea parte atunci banca menţionată.
XS
SM
MD
LG