Linkuri accesibilitate

AIEA dezbate refuzul Iranului de a accepta inspecţii la instalaţiile nucleare


La Viena continuă dezbaterile despre felul în care trebuie primit refuzul Iranului de a se conforma cerinţelor de securitate impuse de autoritatea internaţională pentru programe nucleare - Agenţia ONU pentru Energie Atomică.

Autorităţile de la Teheran cer ridicarea interdicţiei de a achziţiona tehnologie în acest domeniu în schimbul acceptului de a primi inspecţii internaţionale la facilităţile nucleare iraniene. Washigtonul acuză Iranul că dezvoltă programe de înarmare atomică, acuzaţie respinsă de Teheran, care susţine că proiectele sale în domeniu sînt exclusiv civile.

Pe de altă parte, demonstraţiile pro-reformiste din Iran continuă. În cursul nopţii sute de automobile s-au adunat în piaţa de lîngă Universitatea de la Teheran claxonînd în semn de solidaritate cu protestul studenţesc de acolo. În zonă nu au mai fost văzuţi membrii miliţiilor islamiste care vinerea trecută i-au bătut pe demosntranţi. Potrivit ministrului iranian de interne, situaţia din Piaţa Universităţii de la Teheran este calmă, iar forţele de ordine deţin controlul.
XS
SM
MD
LG