Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care într-un discurs rostit la Los Angeles a precizat că preşedintele George Bush susţine în continuare aşa numita foaie de parcurs – planul de pace care prevede crearea unui stat palestinian independent pînă în anul 2005 şi garanţii de securitate pentru Israel.

"Ajungerea la pace în Orientul Mijlociu este de prioritate maximă pentru Statele Unite. Noi putem şi vom ajuta cele două părţi, însă lor le revine cea mai grea parte a lucrurilor de îndeplinit" – a subliniat consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe.

Administraţia americană lansează în acest sens noi demersuri diplomatice, în pofida noului val de violenţă soldat cu zeci de morţi şi răniţi de ambele părţi. Astfel, diplomatul american John Wolf este aşteptat să sosească la sfîrşitul acestei săptămînii la Ierusalim de unde va coordona delegaţia americană ce monitorizează pas cu pas modul în care se aplică prevederile foii de parcurs.

De asemenea, în partea a doua a acestei luni, în Iordania şeful diplomaţiei americane Colin Powell va avea consultări pe aceeaşi cu temă reprezentanţii UE, Rusiei şi Naţiunilor Unite - giranţii foii de parcurs.
XS
SM
MD
LG