Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Comisiei SRI, Ion Stan (PSD), a criticat acele instituţii care nu au ţinut cont de informaţiile SRI şi nu au luat măsuri de contracarare a expatrierii de valută, precizînd că această comisie aşteaptă răspuns din partea beneficiarilor abilitaţi.

Dinu Patriciu, preşedintele Rompetrol, a declarat că România este integrată în economia globală, în care nu este important unde stau banii, ci unde se investeşte”. El a adăugat că românii trebuie să urmărească atragerea cît mai multor investiţii şi în acelaşi timp să-şi sporească plasamentele din străinătate, mai ales în regiune, pentru a putea deveni centrul financiar al Balcanilor.

Bogdan Baltazar, preşedintele Băncii Române pentru Dezvoltare, a declarat la rîndul său că banii rămân în zonele cu mediu de afaceri sănătos, iar expatrierile nu se pot stopa prin "măsuri poliţieneşti în mediul de afaceri".

Baltazar a mai afirmat că SRI şi-a depăşit atribuţiile şi prin luarea sa de poziţie nu face decît să adîncească fenomenul. “SRI ar trebui să vadă dacă aceste lucruri afectează siguranţa naţională sau sînt vectori ai terorismului internaţional".
XS
SM
MD
LG