Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Rumsfeld a făcut din nou această distincţie cu prilejul unei vizite în Germania. Ministrul american al apărării a spus că rolul Poloniei şi României în Irak “sugerează că distincţia între vechea şi noua Europă reprezintă o chestiune de atitudine în ce priveşte viziunea pe care ţările o aduc relaţiei trans-atlantice”.

Înainte de conflictul din Irak, Rumsfeld a inclus Germania şi Franţa în ceea ce a numit vechea Europă, pentru opoziţia lor faţă de război. Rumsfeld a încercat astăzi însă să găsească o explicaţie pentru fostele divergenţe din cadrul Alianţei NATO, privind Irakul.

Donald Rumsfeld: “Precum într-o familie, din când în când, nu cădem de acord în privinţa tuturor problemelor. Cîteodată avem divergenţe şi discuţii, dar când suntem ameninţaţi sau provocaţi, trebuie să ne unim forţele, la fel precum am făcut după 11 septembrie”.

Din Germania, Rumsfeld s-a îndreptat către Bruxelles, unde, începând de mâine, ar urma să participe la o reuniune de două zile a miniştrilor apărării din NATO.
XS
SM
MD
LG