Linkuri accesibilitate

Întrevedere a preşedintelui Senatului cu un grup de oameni de afaceri din Moldova


Presedintele Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu a avut o intrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Republica Moldova pentru a se documenta asupra problemelor cu care se confrunta acestia in relatiile comerciale cu Romania.

El a spus ca relatiile politice dintre Chisinau si Bucuresti au inceput a se imbunatati dupa ce au trecut printr-o vaza tensionata in ultimii doi ani, fapt care incurajeaza dezvoltarea relatiilor economice. Oamenii de afaceri moldoveni au solicitat in special anularea de catre autoritatile de la Bucuresti a mai multor interdictii la importurile din Republica Moldova, in special in ce priveste produsele animaliere.

Aceste interdictii au fost introduse de Romania ca urmare a racordarii legislatiei sale la normele Uniunii Europene. Nicolae Vacaroiu a declarat ca relatiile comercial-economice bilaterale vor putea fi imbunatatite substantial daca Republica Moldova va avansa pe calea integrarii in Uniunea Europeana. Schimburile comerciale intre Romania si Republica Moldova au atins in anul trecut cifra de 160 de milioane de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG