Linkuri accesibilitate

Blocul electoral "Moldova Noastra": candidatul comunist Vasile Zgardan a distribuit ajutoare umanitare în scopuri electorale prin intermediul Casei de Asigurări Sociale


Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova s-a întrunit pentru a examina o sesizare venită din partea Blocului Electoral "Moldova Noastră" în care se cere excluderea din turul doi de scrutin a candidatului Partidului Comuniştilor pentru functia de primar general al municipiului Chişinău, Vasile Zgardan, actualmente ministru al Transporturilor.

Blocul electoral "Moldova Noastra", apropiat actualului primar al Chişinăului Serafim Urechean care candideaza pentru un nou mandat, a acuzat Partidul Comunistilor ca a distribuit ajutoare umanitare in scopuri electorale prin intermediul Casei de Asigurari Sociale. Aceasta acuzatie a fost sustinuta si de observatorii electorali din partea Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, care au anuntat ca pot prezenta si probe in acest sens.

În cazul în care Comisia Electorala Centrala va constata ca Partidul comunistilor a comis aceasta frauda, atunci ea este obligata prin lege sa solicite Curtii Supreme de Justitie excluderea din cursa electorala a candidatului comunist Vasile Zgardan. Obseravorii locali considera insa ca lucrul acesta este putin probabil, astfel ca la turul doi al alegerilor locale, care va avea loc maine, vor participa ambii candidati.
XS
SM
MD
LG