Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Convorbirile cu liderul ţării gazdă sînt urmate de întîlniri cu regele Iordaniei Abdullah, cu prinţul Abdullah, moştenitorul tronului saudit, cu regele Hamad al Bahrainului şi cu primul ministru palestinian Mahmoud Abbas.

Preşedintele Bush este însoţit de Secretarul de Stat Colin Powell, care a declarat că acest summit este important pentru a se demonstra existenţa unui sprijin arab faţă de programul de acţiune pentru pace cunoscut sub denumirea de “foaia de parcurs”, un plan sprijinit de Statele Unite

Se relatează că Statele Unite doresc ca liderii arabi să îşi exprime public sprijinul pentru Mahmoud Abbas, care s-a angajat solemn să ia măsuri împotriva militanţilor palestinieni.

În schimb, se aşteaptă ca liderii arabi să-i ceară preşedintelui Bush să exercite presiuni asupra Israelului. Liderii arabi spun că se tem că Israelul ar putea submina aplicarea foii de parcurs, pentru că premierul Ariel Sharon nu a acceptat planul internaţional decît după ce a primit asigurări că Statele Unite vor ţine seama de îngrijorările israeliene.
XS
SM
MD
LG