Linkuri accesibilitate

Întrevedere Vladimir Voronin - Luca Barbone


Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat in cadrul intalnirii avute cu directorul regional al Bancii Mondiale, Luca Barbone, ca autoritatile comuniste de la Chisinau doresc "sa puna baza unei economii de piata performante, care ar include si mecanisme eficiente de protectie sociala, prin cooperarea eficienta cu organismele financiare internationale".

Potrivit unui comunicat de presa al presedintiei de la Chisinau, Voronin l-a invitat pe presedintele Bancii Mondiale, James Wolfenson, sa efectueze o vizita in Moldova la inceputul anului 2004. El a apreciat ca in ultimul timp climatul investitional in Republica Moldova s-a imbunatatit si ca autoritatile moldovene isi vor indeplini angajamentele fata de Banca Mondiala si FMI.

Directorul de tara al Bancii Mondiale, Luca Barbone, a declarat, potrivit comunicatului presedintiei, ca amanarea termenului de elaborare a Strategiei de Crestere Economica si Reducere a Saraciei pana in luna noiembrie, va duce la imbunatatirea calitatii acesteea. Anterior, atat donatorii straini, cat si societatea civila a criticat acest document, in baza caruia Republica Moldova urmeaza sa primeasca asistenta financiara de peste 200 de milioane de dolari.
XS
SM
MD
LG