Linkuri accesibilitate

Preşedintele chinez Hu Jintao la Moscova


Moscova este prima capitala străină pe care preşedintele chinez Hu Jintao o vizitează după ce a devenit şef al regimului de la Beijing. Vizita în Rusia a preşedintelui chinez va dura şase zile, avînd pe agendă convorbiri oficiale cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin.

În ajunul sosirii sale la Moscova Hu Jintao s-a declarat încrezător că vizita în Rusia va contribui substanţial la întărirea partneriatului strategic şi la cooperarea bilaterală, în condiţiile în care – a spus liderul de la Beijing - relaţiile bilaterale beneficiază de un potenţial imens şi de mari oportunităţi.

Liderul de la Beijing va avea de asemenea întîlniri cu premierul Mihail Kasianov şi cu preşedinţii celor două camere ale forului legislativ de la Moscova. El va rosti un discurs în faţa deputaţilor Dumei de Stat. Peste trei zile, Hu Jintao va participa în capitala Rusiei la lucrările unei organizaţii de cooperare economică bilaterală, după care, alături de alţi lideri mondiali, va fi prezent la ceremoniile de la Sankt Petersburg, care aniversează săptămîna aceasta 300 de ani de existenţă.

Ceremoniile de la Sankt Petersburg vor fi şi cadrul pentru consultări informale între preşedintele chinez, omologul său de la Washington, George Bush şi premierul japonez, Junichiro Koizumi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG