Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iliescu: taxa radio-tv numai pentru cei care deţin aparatele necesare


Preşedintele Ion Iliescu este de părere că cetăţenii care nu au aparate de radio sau televizoare nu trebuie să plătească taxa radio-TV Obligativitatea plăţii taxei radio, odată cu factura de energie electrică, şi de către persoanele care nu au televizor sau radio a fost hotărâtă printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului, contestată vehement de partidele de opoziţie.

Primul ministru Adrian Năstase a explicat principiul controversatei ordonanţe de urgenţă, afirmând că cetăţenii plătesc "posibilitatea de a beneficia de anumite servicii şi nu accesul direct la acestea". În urma protestelor, guvernul a hotărât, miercuri, să acorde unele exceptări, fără a renunţa totuşi la principiul obligativităţii achitării taxei de către toate familiile conectate la reţeaua electrică, indiferent dacă deţin sau nu radiouri sau televizoare.

În plus persoanele juridice, fie că au sau nu aparate de radio sau de televiziune sînt obligate prin aceeaşi ordonanţă să plătească odată cu fiecare factură de curent cîte 400 de mii de lei.
XS
SM
MD
LG