Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Sharon va trebui să facă faţă opoziţiilor din cadrul guvernului, dar consilierii săi sînt optimişti şi cred că planul va fi adoptat de executivul israelian în ciuda oponenţilor din aripa dreaptă a cabinetului lui Sharon.

Premierul israelian a acceptat foaia de parcurs vineri după ce Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu tergiversările Israelului. Secretarul de stat american Colin Powell a declarat astfel că Washingtonul nu are obligaţia să opereze modificări în ‘foaia de parcurs’ pentru a-i mulţumi pe israelieni.

Ministrul palestinian al informaţiilor a precizat ieri că palestinienii au primit asigurări din partea Statelor Unite că planul de pace va fi aplicat fără modificări. Foaia de parcurs pusă la punct de Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia şi ONU prevede crearea unui stat palestinian în 2005 şi îngheţarea extinderii coloniilor evreieşti pe teritoriiile ocupate de Israel.

Preşedintele american George Bush a menţionat posibilitatea organizării unui summit israeliano-palestinian, care ar putea avea loc în Egipt, conform unor surse citate de CNN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG