Linkuri accesibilitate

Teheranul respinge ideea unui dialog imediat cu adminstraţia Bush


Iranul a respins posibilitatea unui viitor dialog imediat cu Statele Unite, după eşuarea ultimelor tratative cu privire la cine anume trebuie să conducă Irakul post-conflict. Cotidianul arab de la Londra „Al-Hayat” îl citează pe ministru, iranian de externe Kamal Harazzi care acuză Statele Unite pentru eşecul în a ajunge la o înţelegere cu privire la cabinetul post-Saddam de la Bagdad.

Harazzi a declarat că oficialităţile americane şi-au schimbat tot timpul părerea cu privire la viitorul guvern irakian şi recent şi-au înlocuit reprezentanţii în Irak, făcînd imposibilă ajungerea la o înţelegere. Statele Unite au avertizat în trecut Iranul să nu se amestece în problemele interne ale Irakului. Anul trecut preşedintele George Bush a declarat că Iranul face parte dintr-o axă a răului alături de Irak şi Coreea de Nord.

În interviul pentru „Al-Hayat”, şeful diplomaţiei iraniene a negat din nou că Iranul oferă adăpost organizaţiei teroriste Al Qaida, precizînd că, dimpotriva, Teheranul a expulzat sute de membrii Al Qaida care veniseră în Iran din Afganistan şi Pakistan.
XS
SM
MD
LG