Linkuri accesibilitate

Praga: Forum OSCE dedicat traficului de droguri, de fiinţe umane şi de arme


Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a deschis la Praga un forum de trei zile dedicat traficului de droguri, de fiinţe umane şi de arme.

Daan Everts, diplomatul olandez care prezidează forumul, a declarat că operaţiunile de trafic au un efect negativ pe termen lung în multe din ţările care fac parte din OSCE.

Traficul de droguri, de arme şi de persoane exercită o presiune intolerabilă asupra sistemelor politice, şi face posibil ca reţelele criminale să se infiltreze din ce în ce mai mult în economia oficială.

Potrivit diplomatului olandez, traficanţii sînt astăzi mai bine organizaţi decît guvernele, care încearcă să-i combată. Daan Everts: „Sperăm că în următoarele zile vom avea cîteva recomandări concrete. Vom evalua cît de realiste sînt măsurile propuse. Am discutat şi analizat destul, şi acum trebuie să luăm măsuri cît se poate de concrete, pentru că traficanţii sînt astăzi mai bine organizaţi decît guvernele” - a declarat Europei Libere diplomatul olandez Daan Everts.

La forumul de la Praga participă, alături de delegaţiile celor 55 de state membre în OSCE reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale şi neguvernamentale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG