Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


După convorbiri la Cairo cu preşedintele Egiptului Hosni Mubarak şi cu ministrul de externe egiptean Ahmed Maher, Powell a declarat că el şi interlocutorii săi egipteni au căzut de acord că toate părţile trebuie să se foloseasca de prilejul care există acum pentru a obţine pacea, după răsturnarea de către coaliţia condusă de Statele Unite a regimului Saddam Hussein – unul dintre cei mai mari duşmani ai Israelului:

„Este important să se înceapă repede. Din cîte ştiu, premierul israelian Sharon a anunţat o serie de măsuri, măsuri pe care le va lua în viitorul apropiat şi care constituie, de fapt, începutul procesului de aplicare a foii de parcurs. În ceea ce-i priveşte pe palestinieni, în discuţia avută cu premierul Mahmoud Abbas, m-am concentrat asupra necesităţii de a reface organizaţiile de securitate palestiniene” - a declarat Colin Powell care de la Cairo a plecat în Iordania.

Între timp, la numai cîteva ore după ce Colin Powell i-a cerut lui Ariel Sharon să ia măsuri pentru uşurarea restricţiilor impuse populaţiei palestiniene, armata israeliană a interzis circulaţia dinspre Fîşia Gaza spre Israel şi a introdus restricţii severe. Armata a explicat că măsura de a izola Gaza a fost luată pentru că există informaţii că organizaţii teroriste pregătesc atentate sinucigaşe în Israel.
XS
SM
MD
LG