Linkuri accesibilitate

A 2-a zi a referendumului lituanian pentru aderarea la UE


Astăzi este a doua zi a referendumului care are loc în Lituania pentru aderarea acestei ţări la Uniunea Europeană. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale Zenonas Vaigauskas a declarat că referendumul pentru intrarea Lituaniei în Uniune ar putea eşua dacă prezenţa la vot de astăzi nu va fi mai mare decît cea de ieri.

Sondajele de opinie arată că 65 la sută din cei 3 milioane şi jumătate de liutaniei sînt în favoarea intrării ţării lor în Uniunea Europeană, dar unii oficiali şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa prezenţei la vot. “Soarta referendumului este sub un mare semn de întrebare” a spus preşedintele Comisiei Electorale Centrale, pentru că rezultatul votului va invalidat dacă nu se vor prezenta la urne peste 50 la sută din cetăţenii înscrişi pe listele de vot.

Lituania se numără printre cele zece ţări care vor intra în Uniunea Europeană în mai, anul viitor. Electoratele din Malta, Slovenia şi Ungaria şi-au exprimat deja voturile pentru aderarea acestor state la Uniunea Europeană.
XS
SM
MD
LG