Linkuri accesibilitate

PPCD respinge acuzaţiile Consiliului veteranilor din Moldova


Consiliului veteranilor din Republica Moldova a acuzat Partidul Popular Crestin Demcorat ca ar profana memoria soldatilor cazuti in al doilea razboi mondial, prin faptul ca PPCD va organizara in seara zilei de 9 mai in centrul Chisinaului concertul “Inimile noastre pentru Europa”, dedicat Zilei Europei.

Veteranii considera ca la 9 mai trebuie sa fie marcata “ziua biruintei asupra fascismului”. Ei au difuzat o declaratie in care acuza opozitia crestin-democrata ca nu recunoaste meritele soldatilor sovietici, pe care ii considera invadatori. Totodata, veteranii aduc acuzatii si Primariei Chisinau, care a autorizat desfasurarea concertului “Inimile noastre pentru Europa”.

In replica, Partidul Popular Crestin Democrat a difuzat un comunicat de presa in care isi exprima revolta in legatura cu declaratia organizatiei veteranilor pe care o considera un atac propagandistic organizat de puterea comunista.

PPCD spune ca spectacolul “Inimile noastre petnru Europa” nu este o replica aniversarii victoriei coalitiei antifasciste in cel de al doilea razboi mondial, ci o manifestatie de solidaritate cu Europa unita.
XS
SM
MD
LG