Linkuri accesibilitate

Premierul chinez avertizează asupra unei eventuale extinderi a epidemiei SARS la sate


Premierul chinez Wen Jiabao a declarat că sistemul de sănătate din ţara sa va fi incapabil să facă faţă unei extinderi a epidemiei SARS în zonele rurale. Presa chineză îl citează pe premier cu declaraţia că facilităţile medicale în zonele rurale sînt slabe şi nu dispun de un sistem adecvat de supraveghere anti-epidemică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că trimite o echipă de patru specialişti în provincia Hebei de lîngă Beijin, după ce s-a raportat o creştere masivă a cazurilor de SARS. Potrivit organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în China se va da marea bătălie contra răspîndirii SARS în restul lumii.

China a anunţat astăzi încă patru decese provocate de SARS şi încă 159 de îmbolnăviri, dintre care 21 în provincia Hebei. Potrivit ministerului chinez al sănătăţii, numărul infecţiilor a ajuns la 4500 în China şi s-au înregistrat 219 decese, de cînd boala a fost observată prima oară în luna noiembrie.

În întreaga lume, numărul cazurilor a depăşit 6700, dintre care 470 de persoane au murit. S-au înregistrat cazuri în 30 de ţări. În Europa s-au raportat 33 de cazuri probabile, dar deocamdată nu s-au înregistrat victime.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG