Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Documentul a fost inminat si noului premier al Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a carui confirmare in functie s-a consumat tot astazi, putin mai devreme.

Confirmarea lui Abbas a facut posibila inminarea “foii de parcurs” -- un document al carui text nu a fost inca dat publicitatii, dar care, potrivit unor relatari, cere partilor sa incheie imediat un acord de incetare a focului, masuri ale Autoritatii Palestiniene impotriva militantilor palestinieni, retragerea fortelor israeliene din orasele palestiniene si desfiintarea asezarilor evreiesti construite dupa anul 2001. Documentul mai prevede crearea unui stat palestinian in termen de trei ani.

Purtatoarea de cuvint a Comisiei Europene, Emma Udwin a declarat ca Uniunea Europeana va coopera strins cu Mahmoud Abbas, dar asteapta ca acesta sa ia masuri pentru combaterea terorismului.

Agentia Reuter a relatat ca organizatia palestiniana radicala Hamas a respins planul de actiune pentru pace intre Israel si palestinieni si a anuntat ca intentioneaza sa continue atacurile impotriva Israelului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG