Linkuri accesibilitate

Serviciile de bază din Bagdad vor reîncepe în curînd să funcţioneze


Şeful oficiului pentru reconstrucţie şi ajutor umanitar din Irak, generalul american în retragere Jay Garner a ţinut primul său discurs oficial, în care a promis să alcătuiască un guvern democratic la Bagdad. Garner a mai spus că îi va ajuta pe irakieni să-şi reconstruiască ţara şi le-a dat asigurări că ei vor fi cei care vor determina viitorul politic al Irakului.

Discurul a fost transmis în Irak la postul de radio „Către Libertate” finanţat de Statele Unite. Luni Jay Garner se va întîlni cu cîteva sute de irakieni, în cadrul unei reuniuni despre care oficialităţiile americane spun că va fi o ocazie de a căuta personalităţi care să conducă poporul irakian.

Între timp, Barbara Bodine, o fostă ambasadoare a Statelor Unite, care conduce sectorul central al Irakului, a declarat că serviciile de bază din capitala irakiană vor începe curînd să funcţioneze din nou.

Barbara Bodine: „Am discutat despre chestiuni de bază, cum ar fi aprovizionarea cu apă, cu electricitate, sau îndepărtarea gunoiului. Ţelul nostru este de a face ca toate aceste servicii să fie restabilite cît mai curînd”. Barbara Bodine a refuzat să dea o dată fermă cînd aceste servicii vor începe să funcţioneze din nou, spunînd doar că e o chestiune de cîteva zile.
XS
SM
MD
LG