Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


de aceia care si-ar dori sa transforme Irakul intr-o copie a Iranului. Rumsfeld si-a reluat acuzatiile potrivit carora Iranul se amesteca in politica Irakului, trimitind agenti sub acoperire care sa-i sustina pe irakienii shiiti:

“ Nu exista nici o indoiala ca guvernul iranian si-a incurajat oamenii sa mearga in Irak si ca are oameni acolo dispusi sa influenteze tara.” Donald Rumsfeld a adaugat ca in opinia sa irakienii prefera sa aiba propria guvernare si nu una persana.

Rumsfeld a mai spus si ca cel putin 12 dintre cei mai cautati oficiali ai regimului lui Sadam Hussein, aflati pe lista Washingtonului, inclusiv fostul vicepremier Tarik Aziz, se afla acum in custodia Statelor Unite, furnizand informatii foarte utile fortelor coalitiei in privinta armelor de distrugere in masa si grupurilor teroriste.

Oficiali americani au declarat de asemenea ca unul dintre liderii serviciului operativ al spionajului irakian, Farouk Hijazi, a fost arestat si este acum investigat pentru posibile legaturi cu grupari teroriste.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG