Linkuri accesibilitate

Două victime politice ale epidemiei SARS din China


Pneumonia atipică face şi victime politice. Primarul Beijingului Meng Xengong a fost demis pe fondul criticilor legate de modul în care autorităţile guvernamentale au administrat epidemia îmbolnăvirilor cu virusul ce provoacă Sindronul Respirator Acut Sever.

Demiterea primarului capitalei chineze a avut loc la o zi după ce din aceleaşi motive ministrul sănătăţii a fost destituit din toate funcţiile deţinute inclusiv în Partidul Comunist chinez. Cu o zi în urmă, autorităţile chineze au recunoscut că numărul îmbolnăvirilor era de fapt mult mai mare decît se raportase oficial.

Între măsurile preventive luate de autorităţi a fost şi contramandarea săptămînii libere acordate pentru sărbătorirea zilei muncii, în aşa fel încît călătoriile din această periodă să fie cît mai puţine pentru a nu răspîndi virusul letal.

Deocamdată, Sindronul Respirator Acut Sever nu poate fi tratat iar pînă acum acesta a făcut mai bine de 200 de victime, majoritatea în Asia. Numai în China 79 de oameni au murit iar numărul pacienţilor infestaţi depăşeşte 1800.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG