Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


despre locurile unde sînt ascunse aceste arsenale. Pe de altă parte, într-un interviu pentru BBC, şeful echipei de inspectori ONU pentru dezarmare, Hans Blix, a anunţat că

experţii internaţionali ar putea reveni în Irak în circa două săptămîni pentru a-şi relua activitatea. Blix a afirmat că inspectori ONU pot conferi credibilitate oricărei descoperiri a unor arsenale interzise.

Statele Unite precizează că operaţiunile militare din Irak nu s-au încheiat şi în aceste condiţii orice discuţie despre reluarea inspecţiilor este prematură.

Ministrul rus de externe Igor Ivanov a anunţat că Moscova nu va susţine recenta propunere a preşedintelui Bush de ridicare a sancţiunilor impuse Irakului în 1991 pînă cînd – în conformitate cu rezoluţiile ONU - nu va exista confirmarea că această ţară nu mai deţine armament chimic, biologic sau nuclear.

În schimb preşedintele Franţei se pronunţă în favoarea ideii de ridicare a sancţiunilor. Jacques Chirac: “Ridicarea sancţiunilor reprezintă un obiectiv pe care l-am sprijinit de multă vreme. Revine acum Naţiunilor Unite să definească modalităţile de ridicare a sancţiunilor” .
XS
SM
MD
LG