Linkuri accesibilitate

Crucea Roşie îşi suspendă temporar activitatea la Bagdad


Comitetul Crucii Roşii Internaţionale şi-a suspendat temporar activitatea la Bagdad, din cauza situaţiei primejdioase şi haotice din capitala irakiană. Potrivit purtătorului de cuvînt al Crucii Roşii Internaţionale Moin Kassis, personalul Crucii Roşii nu a părăsit capitala irakiană şi îşi va relua activitatea cît mai curînd posibil.

Ieri unul din membrii canadieni ai Crucii Roşii a fost ucis la Bagdad cînd vehicolul în care se afla a fost prins într-un schimb de focuri. Vatche Arslanian fusese iniţial dat dispărut şi s-a presupus că e grav rănit după incidentul care a avut loc în estul Bagdadului, zonă controlată încă ieri de regimul irakian. Potrivit unei purtătoare de cuvînt a Crucii Roşii, se crede că alte 12 persoane au fost ucise în incident.

Pe de altă parte Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi a avertizat că lipsa unei autorităţi în Irak ar putea duce la dislocări de populaţie şi a cerut trupelor coaliţiei să restabiliească ordinea şi să asigure că ajutorul umanitar este distribuit celor în nevoie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG