Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit unui corespondent ale agenţiei Reuter, militarii americani folosesc difuzoare pentru a cere irakienilor să nu deshidă focul. Se relatează de asemenea că sediul comitetului olimpic irakian, unde se afla cartierul general al unuia din fiii lui Saddam Hussein, Uday, este în flăcări, iar în zona respectivă populaţia civilă participă la operaţiuni de jaf.

Guvernul Marii Britanii a declarat că aparatul de control şi comandă irakian de la Bagdad parte să se fi dezintegrat. Dar un purtător de cuvînt al armatei americane, căpitanul Frank Thorp, a declarat că e prea dvreme să se spună că războiul s-a terminat.

Frank Thorp: “Cred că e prematur să vorbim despre terminarea acestei operaţiuni. E posibil să ne confruntăm cu lupte grele, pe măsură ce forţele coaliţiei continuă manevrele în Bagdad şi în restul ţării”. Thorp a mai spus că trupele coaliţiei înaintează la nord de Bagdad către Tikrit, oraşul natal al lui Saddam Hussein. Avioanele coaliţiei au atacat în ultimele 24 de ore poziţiile irakiene din împrejurimile acestui oraş.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG