Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi are ambiţia de a face parte dintr-o Europă puternică. Geoană a subliniat în context pe de o parte că o astfel de Europă "mai puternică" trebuie să-şi pună la punct o politică externă şi de securitate comună şi pe de altă parte că Bucureştiul priveşte "cu interes" ideile cu privire la "o reală dimensiune militară" a forului comunitar.

La rîndul său, Dominique de Villepin a afirmat după consultările cu Geoană că Irakul va rămîne multă vreme de acum încolo subiectul preocupărilor şi al îngrijorărilor, precum şi un test pentru comunitatea internaţională şi, de aceea, este nevoie de unitatea întregii comunităţi pentru a face faţă acestui examen.

Împreună cu celelalte state candidate la aderarea la UE România a fost criticată cu două luni în urmă de preşedintele francez Jacques Chirac pentru susţinerea politicii americane în criza irakiană.

Cu prilejul actualei sale vizite la Paris, Geoană a făcut mai multe trimiteri la legăturile strînse dintre România şi Franţa, afirmînd că autorităţile franceze şi în particular preşedintele Chirac sînt "susţinătorii cei mai eficienţi ai cauzei române în Europa".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG