Linkuri accesibilitate

Convorbiri Bush - Blair: Irakul post-belic şi conflictul israelo-palestinian


Preşedintele Statelor Unite George Bush a sosit la Belfast, Irlanda de Nord, pentru convorbiri cu premierul britanic Tony Blair. Cei doi vor discuta despre un posibil rol al Naţiunilor Unite în Irak, după încheierea războiului.

Ministrul britanic al Apărării, Geoff Hoon a declarat că este “absolut clar că Marea Britanie doreşte să vadă o autoritate ONU pentru operaţiunile din Irak, exact cum s-a întîmplat în Afganistan.”

Oficiali americani au declarat că ONU va juca un rol important, dar misiunea centrală în Irakul de după război va reveni aliaţilor care au luptat în război.

Richard Armitage, Secretar de Stat-adjunct al Statelor Unite, a declarat că la convorbirile Bush-Blair vor apărea deosebiri de vederi pe această temă mai mici decît se crede.

La reuniunea care va avea loc lîngă Belfast, George Bush şi Tony Blair vor discuta şi despre modalităţile de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Reamintim că Blair a insistat pe lîngă preşedintele Bush, pentru a se da publicităţii aşa-numita “foaie de parcurs” pentru Orientul Mijlociu – un plan de pace care ar face posibilă crearea unui stat palestinian.
XS
SM
MD
LG