Linkuri accesibilitate

Opoziţia creştin-democrată atacă la Curtea Constituţională aprobarea de către parlament a protocolului de federalizare a Republicii Moldova


Opozitia crestin-demcorata de la Chisinau va ataca la Curtea Constitutionala hotararea parlamentului moldovean prin care a fost aprobat protocolul ce prevede federalizarea Republicii Moldova si adoptarea unei noi constituitii in comun cu liderii separatisti de la Tiraspol.

Potrivit acestui document, pana la întîi februarie 2004 urmeaza sa fie adoptata noua constituie a preconizatului stat federativ. Protocolul, semnat de reprezentnatii Chisinaului, Tiraspolului, OSCE-ului, Federatiei Ruse si Ucrainei, nu prevede insa si retragerea fortelor armate ruse de pe malul stang al Nistrului si desfiintarea formatiunilor militare ilegale ale separatistilor transnistreni.

Vicepresedintele Partidului Popular Crestin Decmorat, Vlad Cubreacov a declarat ca acest document reprezinta un atentat direct la ordinea constitutionala a Republicii Moldova prin faptul ca legitimizeaza regimul secesionist de la Tiraspol, care este denumit in textul documentului "Transnistria" si care este recunoscut ca parte egala cu Chisinaul.
XS
SM
MD
LG