Linkuri accesibilitate

Convorbirile avute la Moscova de Condoleeza Rice


Consilierul american pentru securitatea naţională, Condoleeza Rice îşi încheie astăzi o vizită la Moscova, pentru discuţii axate pe cooperarea între Statele Unite şi Rusia. Rice, care a sosit ieri la Moscova, s-a întîlnit cu ministrul de externe Igor Ivanov.

Au fost prevăzute de asemenea întîlniri cu ministrul apărării Serghei Ivanov şi cu şeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Rushailo. Un purtător de cuvînt al ambasadei americane la Moscova a declarat că Washingtonul doreşte “un parteneriat strategic pe termen lung cu Rusia”, deşi recunoaşte că divergenţele în legătură cu războiul din Irak au creat probleme relaţiei între cele două ţări.

Vizita doamnei Rice are loc la o zi după ce un convoi cu diplomaţi ruşi a fost atacat cu focuri de armă pe drumul între Bagdad şi Siria. Ambasadorul Moscovei în Irak, Alexandr Iakovenko, care se afla în convoi, a scăpat nevătămat, dar incidentul s-a soldat cu 5 răniţi.

Oficialităţile militare americane au anunţat lansarea unei anchete, dar spun că în zona respectivă nu opera la ora incidentului nici o unitate a coaliţiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG