Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La conferinta de presa a comandamentului american din Qatar s-a precizat ca in scurt timp aeropotrul ar putea fi tranformat intr-o importanta baza pentru operatiunile militare si umanitare.

Ştirea zilei a fost desigur informatia ca un numar important de trupe ale coalitiei a pătruns in centrul Bagdadului. Purtătorul de cuvint al trupelor americane Frank Thorp a declarat:

“O sa continuam sa avansăm. Este vorba de mai mult decit o patrula care intra si iese din oras. Sintem o forta mobila, vom continua sa inaintam. In acest moment, avem un numar important de militari care intra in oras” . Pină acum in Bagdad, rezistenta a fost redusă - au precizat aceleasi surse militare americane.

Informatia a fost respinsa categoric de ministrul irakian al informatiilor, care a sustinut că trupele irakiene ar fi recucerit aeropotrul din Bagdad. Aproape concomitent insă, televiziunile occidentale transmiteau primele imagi in direct de la aeroport, arătind soldati irakieni care se predau .

Comandantul campaniei aeriene a fortelor de coalitie, generalul american Michael Mosley a declarat că armata irakiana nu mare are in acest moment capacitatea de a organiza o operatie de anvergura împotriva trupelor coalitiei.

Armata irakiana, ca structura organizata incluzind mari formatiuni militare, nu mai exista – a precizat generalul Mosley. Aviatia americana a inceput sa zboare peste Bagdad toata ziua pentru a proteja trupele americane, care actioneaza in oras.
XS
SM
MD
LG