Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Armata Statelor Unite deţine încă de ieri controlul asupra zonelor din sudul şi vestul Bagdadului şi asupra aeroportului oraşului. În această regiune, trupele aliate au fost suplimentate.

Mii de irakieni părăsesc capitala, îndreptîndu-se spre nord. În cursul dimineţii, centrul Bagdadului şi suburbiile sale au fost bombardate. Lovituri aeriene şi la Mosul, în Nordul ţării.

Generalul american Stanley Mc Chrystal, comandantul adjunct al operaţiunilor militare în Irak, declara ieri că două dintre cele 6 divizii ale Gărzii Republicane, fidele preşedintelui Saddam Hussein, ar fi fost anihilate: “Credem că şi cele patru divizii care au mai rămas sunt destul de slăbite. Nu pot da cifre, dar acestea patru sunt departe de a fi ceea ce au fost la început”.

Doi piloţi americani şi-au pierdut viaţa la prăbuşirea elicopterului aflat în misiune de luptă în centrul Irakului. Potrivit primelor informaţii, elicopterul nu a fost vizat de armata irakiană. Se cercetează cauzele incidentului.

Televiziunea irakiană a prezentat ieri imagini cu Saddam Hussein ţinînd un discurs către popor, în care îndemna la rezistenţă împotriva “forţelor invadatoare” şi se referea la doborîrea, la 24 martie, a unui elicopter american Apache. Această ultimă remarcă a fost menită să convingă că liderul irakian a supravieţuit primei nopţi de bombardamente asupra Bagdadului la 20 martie.
XS
SM
MD
LG