Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Generalul american Vincent Brooks a declarat la Cartierul general din Qatar că forţele coaliţiei menţin în continuare un grad ridicat de alertă la punctele de control, în urma atentatului sinucigaş de sîmbăta trecută, soldat cu uciderea a patru soldaţi americani.

Temîndu-se de noi atentate sinucigaşe, militarii americani au tras ieri asupra unui autobuz care nu s-a oprit la apropierea de un punct de control. În acest incident au murit şapte femei şi copii. Iar într-un incident similar astăzi, soldaţii au împuşcat un bărbat irakian într-o maşină, la un punct de control lîngă oraşul Shatra.

Brooks a spus că astfel de incidente se vor mai produce probabil. Generalul american a spus totodată că trupele coaliţiei nu au găsit pînă acum arme de distrugere în masă. Vincent Brooks: „Pînă în acest moment nu am găsit arme de distrugere în masă. Dar găsim mereu dovezi că ele sînt disponibile, şi că există voinţa de a le folosi – şi există evident o istorie în acest sens”.

Luptele între forţele irakiene şi trupele coaliţiei conduse de Statele Unite au continuat marţi în jurul oraşelor Hilla şi Diwaniyah din centrul Irakului. Raidurile de bombardament au continuat asupra capitalei Bagdad, ca şi la Kerbala şi la Basra.

Ministrul irakian al informaţiilor Saeed al Sahaf a declarat că forţele irakiene au împiedicat sosirea unor trupe britanice lîngă Mossul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG