Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“Noi suntem gata sa semnam oricand acest protocol, dar el trebuie sa se bazeze pe ideea unui parteneriat pentru Europa al tarilor noastre”, a spus Mircea Geoana, lasand sa se inteleaga ca Chisinaul nu a acceptat deocamdata aceasta propunere a diplomatiei de la Bucuresti.

Ministrul roman de externe a spus ca Romania a fost si ramane un avocat sincer al apropierii Republicii Moldova de structurile europene. Integrarea Republicii Moldova in proiectul european ar putea sa reprezinte un raspuns modern la doua dimensiuni importante ale relatiilor moldo-romane – dimensiunea istorica de relatie speciala si unica intre cele doua tari si necesitatea de a se respecta ca state independente si suverane, a declarat Mircea Geoana.

El a spus ca presedintele Ion Iliescu ar putea sa intreprinda o vizita la Chisinau in a doua jumatate a acestui an, in timpul careia ar putea fi lansat parteneriatul Romaniei si Republicii Moldova pentru Europa.

Ministrul moldovean de externe, Nicolae Dudau a adus multumiri diplomatiei de la Bucuresti pentru sprijinul acordat Republicii Moldova in organizatiile internationale si europene. El a spus ca vizita lui Mircea Geoana semnifica relansarea dialogului politic intre Chisinau si Bucuresti.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG