Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


unde se presupune că se află efective ale gărzii republicane irakiene. Potrivit Reuters şi corespondenţilor altor importante agenţii de presă aflaţi în capitala Irakiană, între ţintele bombardamentelor din această noapte s-au aflat unul din palatele prezidenţiale, precum şi sediul ministerului irakian al Informaţiilor.

De asemenea, potrivit corespondentului nostru pe front, Ron Synovits, aviaţia şi artileria coaliţiei au atacat tot în cursul nopţii poziţiile trupelor de elită irakiene de lîngă Karbala, 80 de km sud de Bagdad.

La primele ore ale dimineţii, divizia a 3-a infanterie a armatei americane a traversat un pod peste Eufrat, pod aflat în localitatea Al Hyndia, zonă bombardată interns în ultimele trei zile cu rachete sol - sol şi sol - aer, precum şi cu tiruri de artilerie. Potrivit lui Ron Synovits, irakienii au fost luaţi prin surprindere de acest atac. Podul respectiv era minat, însă geniştii americani au reuşit să evite aruncarea lui în aer.

Oraşul Najah este încercuit, iar militarii coaliţiei se pregătesc să lanseze operaţiuni de căutare casă cu casă a miliţiilor saddamiste care opun o rezistenţă dură de patru zile.

Susţinînd că militarii coaliţiei au făcut progrese remarcabile în campania îndreptată împotriva lui Saddam Hussein, Generalul Tomy Francs, comandantul forţelor americane din Irak, a precizat că nu a fost ordonată nici o pauză în avansarea către Bagdad din cauza rezistenţei irakiene sau a lacunelor în aprovizionare a trupelor.
XS
SM
MD
LG