Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Comandamentul central al Statelor Unite informează că sistemele de telecomunicaţii şi facilităţile de comandă şi control irakiene au fost scoase din uz. În timpul nopţii s-au dat lupte lîngă Najaf, la 160 de kiloemtri de Bagdad.

Ministrul irakian al apărării, Sultan Haşim Ahmed a declarat ieri că guvernul său se aşteaptă ca Bagdadul să fie încercuit de forţele aliate în următoarele 5 pînă la 10 zile. Oficialul irakian a prezis totodată o victorie irakiană în luptele de stradă.

Ieri, după întrevederea cu premierul britanic Tony Blair, preşedintele Statelor Unite, George Bush, a declarat că Saddam Hussein va fi îndepărtat de la putere, dar nu a sugerat nici un termen: “Forţele coaliţiei înaintează împreună, zi de zi, împotriva inamicului. Încet dar sigur, laţul terorii, care gîtuie poporul irakian, slăbeşte”, a spus Bush.

Ministrul apărării, Donald Rumsfeld a declarat la rîndul său că nu va accepta nici un acord de încetare a focului înainte ca regimul lui Saddam Hussein să fie îndepărtat şi un alt regim să fie gata de a prelua puterea la Bagdad.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG