Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Agenţiile de presă relatează că în restul ţării fortele coalitiei internationale se lovesc in continuare de rezistenta izolata a unor trupe speciale irakiene. Situatia din Basra din sudul Irakului, ramine incerta – la fel de nesigura este si informatia ca in oras ar fi avut loc o revolta impotriva regimului lui Saddam Hussein.

Comandantul fortelor britanice, generalul Brian Burridge a declarat: “La Basra ne-am lovit de rezistentă puternică din partea unui amestec de forte paramilitare si rămăşite ale diviziei 51 – se pare ca militarii au fost fortati de regim sa-şi reaia pozitiile” –a declarat comandantul fortelor britanice. El a anunţat deasemeni că sosirea primelor ajutoare umanitare in portul Umm Qasar este aminata cu cel putin o zi.

La aceeasi conferinta de presa s-a declarat ca exportul de petrol irakian ar putea fi reluat in trei luni – este vorba despre petrol provenind din cimpurile din sudul Irakului, aflate acum sub controlul coalitiei. Ramine de rezolvat problema sondelor incendiate - din opt numai doua au fost stinse, pina in acest moment.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG