Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Straw a făcut această afirmaţie la Londra, după convorbirile avute cu omologul său român Mircea Geoană.

Jack Straw:“Am discutat despre intrarea României în NATO - sîntem încîntaţi să încurajăm aceasta prin semnarea unor documente oficiale şi în special despre cererea României de a intra în Uniunea Europeană. Eu şi premierul Blair sîntem decişi să încurajăm aderarea cît mai curînd posibil a României, data-ţintă e deja stabilită pentru 2007, dar, cum spunea premierul Blair, dorim ca negocierile să se termine la sfîrşitul mandatului actualei Comisii Europene, adică la sfîrşitul anului viitor, şi credem că aceste negocieri fac progrese”.

Seful diplomaţiei de la Londra a mulţumit totodată României pentru sprijinul acordat coaliţiei ce luptă în Irak pentru înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein.

Jack Straw: “Am exprimat aprecierea considerabilă a guvernului nostru la adresa dumneavoastră şi a guvernului României pentru sprijinul imediat dat poziţiei pe care Marea Britanie, în coaliţie cu Statele Unite şi alte ţări, au adoptat-o pentru a-l dezarma pe Saddam Hussein de armele sale de distrugere în masă, şi vă sîntem recunoscători pentru sprijinul pe care dvs. şi ţara dvs. ni l-aţi acordat. Am vorbit de asemnea şi despre rolul pe care România doreşte să-l joace, aşa cum ar şi trebui, în reconstrucţia şi reabilitarea Irakului”.
XS
SM
MD
LG