Linkuri accesibilitate

Reluarea bombardamentelor asupra oraşului Mosul din nordul Irakului


Fortele aliate au reluat bombardamentele asupra orasului Mosul din nordul Irakului. De la inceperea actiunilor militare, acum patru zile, Mosul-ul a fost in mod repetat tinta raidurilor aeriene coordonate de Satele Unite. Potrivit corespondentului agentiei de presa Reuter, exploziile din aceasta dimineata au putut fi auzite de la o distanta de aproximativ 50 de kilometri, pe teritoriul locuit de kurzi. Televiziunea araba Al Jazeera relateaza ca raidurile aeriene par sa fi atins vestul orasului.

AFP afirma ca s-au consemnat atacuri aeriene si la nord de orasul petrolifer Kirkuk. Mai multe explozii au putut fi observate intre orasele Kirkuk si Chamchamal din zona kurda, aproximativ 40 de kilometri spre est. Raidurile aeriene au fost reluate in aceasta dimineata si la Bagdad. Nu au fost raportate explozii imediate. Bagdadul a fost bombardat sustinut in timpul acestei nopti.

In acelasi timp, Bagdadul s-a confruntat cu noi bombardamente, mai multe explozii putand fi auzite azi dimineata. Potrivit ministrului irakian al informatiilor, Mohamed Said al Sahhaf, 77 civili au fost ucisi si 503 raniti de atacurile aeriene ale coalitiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG