Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


au avut loc lupte între trupele americane şi cele irakiene, în care a fost omorît un membru marcant al Partidului Baas, condus de Saddam Hussein. Lupte şi la Mosul, în Nord.

Trupele irakiene au fost învinse în sud, la Basra, unde forţele aliate cu preluat controlul asupra aeroportului şi negociază cu autorităţile locale predarea fără luptă a oraşului. A fost cucerit şi oraşul Nasiria, situat la 375 de kilometri sud-est de Bagdad.

Ministrul irakian al informaţiilor, Mohamed Said al Sahaf susţine însă că luptele continuă aici şi că 16 tancuri şi blindate americane ar fi fost distruse.

Pentagonul a anunţat că nu s-a înregistrat dispariţia niciunui avion de luptă, după ce ministrul de externe irakian Naji Sabri a afirmat că trupele irakiene au doborît un avion american. Doi soldaţi americani şi-au pierdut viaţa în luptele din sudul Irakului.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii confirmă cifra de 200 de răniţi la Bagdad, comunicată de autorităţile de la Bagdad, care au anunţat şi 3 morţi în rândul civililor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG