Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministrul irakian al informatiilor, Mohammed Said al-Sahhaf a afirmat că primul bombardament al Bagdadului s-a soldat cu peste 200 de răniţi in rindul populatiei civile.

Comandantul coalitiei anti-irakiene, generalul american Tommy Franks a declarat că intreaga campanie evolueaza asa cum a fost plănnuită: “Operam in nord, in vest , in sud si în jurul Bagdadului. Trupele noastre actioneaza aşa cum ne-am asteptat. Şi de aceea, rezultatul este sigur”.

Generalul Tommy Franks a mai declarat: “Nu exista nici un dubiu ca regimul lui Saddam Hussein are arme de distrugere in masa şi pe masura ce campania inaintează aceste arme vor fi identificate, vor fi găsite impreuna cu persoanele care le-au produs.

In zona portului Basra, din sudul Irakului sute de militari irakieni s-au predat, fapt confirmat deja.

Comandantul trupelor americane , generalul Tommy Franks a precizat ca exista informati potrivit cărora mii de militari irakieni ar intentiona sa predea armele.

Franks s-a declarat foarte multumit de modul in care evolueaza războiul, dar a refuzat ca speculeze despre soarta preşedintelui irakian Saddam Hussein. “ Nu ştiu unde se afla , vom avea mai multe informatii in citeva zile” –este tot ce a declarat generalul Franks.
XS
SM
MD
LG