Linkuri accesibilitate

Kofi Annan cere părţilor conflictuale în Irak să protejeze populaţia civilă


Secretarul General al Organizatiei Natiunilor Unite, Kofi Annan, a indemnat insistent atit coalitia condusa de Statele Unite cit si fortele irakiene sa faca tot posibilul pentru a asigura protectia populatiei civile, in timpul luptelor.

Annan a spus ca gindurile sale se indreapta spre populatia Irakului. El a cerut ambelor parti sa respecte cu scrupulozitate cerintele legislatiei umanitare internationale. Kofi Annan a mai afirmat ca Natiunile Unite vor face tot ce le sta in putinta pentru a pentru a veni in ajutorul populatiei irakiene.

Intr-o declaratie televizata, facuta la sediul ONU din New York, Secretarul General al Organizatiei Mondiale a mai spus: “Poate că daca am fi perseverat inca putin, Irakul ar fi putut fi dezarmat pe cale pasnica, sau, in caz contrar, comunitatea internationala ar fi putut lua masuri pentru rezolvarea acestei probleme printr-o decizie colectiva, ceea ce ar fi conferit deciziei mai multa legitimitate, si, in consecinta, s-ar fi bucurat de un sprijin mai larg decit este cazul in prezent.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG