Linkuri accesibilitate

Australia şi Polonia se alătura coaliţiei americano-britanice


Australia expulzează diplomaţii irakieni acreditaţi la Canberra şi se alătură cu trupe combatante coaliţiei americano-britanice într-un eventual război împotriva Irakului. Premierul australian John Howard a anunţat decizia guvernului de a ordona celor aproximativ 2000 de militari aflaţi deja în Golful Persic să lupte alături de cei 250.000 de americani şi britanici care vor trece la acţiune în cazul în care va fi ordonată începerea operaţiunilor în Irak. John Howard a făcut acest anunţ după o convorbire telefonică avută cu preşedintele Statelor Unite.

La operaţiunile din Irak vor lua parte şi 200 de militari polonezi constituiţi într-o unitate necombatantă specializată în decontaminare chimică şi operaţiuni logistice. Preşedintele Aleksander Kwasniewski a declarat jurnaliştilor la Varşovia că ţara sa e pregătită să contribuie la efortul internaţional de dezarmare a Irakului.

În schimb, şeful guvernului de la Otawa, Jean Chretien, a anunţat că nici un militar canadian nu va participa la războiul din Golf.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG