Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un comunicat guvernamental se spune că atentatul a fost organizat de gruparea Zemun şi sînt nominalizaţi circa 20 de membri ai acesteia, între care şi Milorad Lukovici, fost şef al unei unităţi a forţelor speciale de poliţie cunoscută sub numele Beretele Roşii şi care a luptat în diverse locuri în conflictele din Balcani în anii 90.

Vicepremierul Neboişa Ciovici a declarat că asasinarea lui Djindjici trebuie pusă în legătură cu precedenta tentativă eşuată luna trecută.

“Acest act criminal reprezintă în mod clar o încercare, a celor care în trecut au dorit să oprească dezvoltarea Serbiei şi democratizarea ei, de a schimba cursul istoriei şi de a transforma Serbia într-un imperiu al criminalilor” – a spus vicepremierul Ciovici, adăugînd că în aceste circumstanţe guvernul de la Belgrad va face tot ce îi stă în putere pentru a asigura pacea şi ordinea democratică.

Deocamdată, oficial nu se pomeneşte despre nici o arestare, deşi mass media sîrbeşti susţin că sînt reţinute două sau trei persoane suspectate de implicare în asasinat. În urma instituirii stării de urgenţă armata a preluat atribuţiile poliţiei.

Djingici avea 50 de ani şi a jucat rolul cel mai important în arestarea şi extrădarea fostului preşedinte iugolsav Slobodan Miloşevici pentru a fi judecat de tribunalul penal internaţional pentru crime de război de la HAGA.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG